Naše zdravie

Ako zmierniť tmavé kruhy pod očami?

Na našom tele sa veľmi rýchlo odzrkadlia všetky prehrešky nesprávneho životného štýlu. Niekedy to naozaj nejde… Dlhé večierky, oslavy, stres v práci alebo nezhody v rodine. Aj to má dopad na náš celkový vzhľad a vitalitu. Dobre známe sú aj tmavé kruhy pod očami. Ako ich zmierniť alebo v tom najlepšom prípade natrvalo sa ich zbaviť? Prinášame vám zopár osvedčených rád!

Tie rána, ktoré sú naozaj ťažké, majú jasné príčiny. Užívali sme si večer v príjemnej spoločnosti, pričom nechýbal ani alkohol, sladké či ďalšie nezdravé maškrty. Pre telo je príjem väčšieho množstva jedla neskoro v noci hotovým šokom. Zvlášť v lete, keď nedokážeme odmietnuť žiadnu perfektnú párty či už na pláži, alebo v obľúbenom podniku.

Ráno by sme sa v zrkadle najradšej ani nevideli. Prečo tam sú? Ako sa ich zbaviť? Výskyt nevzhľadných kruhov pod očami je opodstatnený. Súvisí s nedostatočnou cirkuláciou krvi, keď je naše telo slabo okysličené. Situáciu zhoršuje aj nedostatočný príjem tekutín, a tým krv po tele prúdi pomalšie, je hustejšia a tmavšia.

Prečo práve pod očami je to tak viditeľné?

Pokožka v tejto oblasti je zvlášť citlivá, jemná a tenká. Cez ňu vidieť všetky tie tmavé stopy, keďže sa na nej udrží len veľmi málo tukového tkaniva. V oblasti pod očami sa sústreďuje mnoho malých cievok, a tak sa prúdenie tmavej a hustej krvi okamžite dostáva “na povrch“. U niekoho sú tieto problémy spojené len s celkovou únavou, niekto ich má dané geneticky.

Z osvedčených rád na ne najviac zaberá predovšetkým psychické pohodlie a relax. Prehýrenú noc musíte poriadne dospať a zabezpečiť telu dostatok tekutín. Dôležitý je príjem vitamínu C, zinku, železa a magnézia. Účinná je maska z uhorky alebo prikladanie vylúhovaných vrecúšok s čiernym čajom. Pokroková je aj studená gélová terapia, séra na zosvetlenie alebo chemický píling na zvýšenie kolagénu v pokožke. Opäť si je z čoho vybrať! Dôležitý je však váš osobný postoj a úcta k svojmu zdraviu. To je nevyhnutné aj počas leta…

Foto: pixabay.com