Krása a móda

Leto nepraje nepripravenej vizáži: Ako sa teda chrániť pred prvými škodlivými lúčmi?

Len hĺbkovo ošetrená pokožka je dostatočne pôsobivou. Pred škodlivým UV žiarením treba chrániť aj tú najdokonalejšiu pleť a pokožku celého tela. Pobyt na slnku si spájame s “chytaním bronzu“ a dopĺňaním nevyhnutného vitamínu D. To všetko je v absolútnom poriadku! Treba si však uvedomiť, že ľudská pokožka nezvládne takú záťaž, akou je niekoľkohodinové slnečné žiarenie. Pred slnením si teda musíme pokožku hĺbkovo ošetriť!

Ako si teda dopriať hĺbkový telový peeling? Nemusíte hneď investovať do drahej kozmetiky, pomoc nájdete aj u seba doma! V chladničke, kúpeľni, alebo na záhrade. Domáce peelingové ošetrenie je stále žiadaným a najviac oceňovaným. Pred letom si vaša pokožka zaslúži telové masky bohaté na vitamín C, vápnik a horčík. Tým sa dôkladne prečistí, vyživí a posilní pred “samou letnou spŕškou“.

Peelingom sa z pokožky odstránia odumreté bunky, nečistoty a škodliviny vplyvom vonkajšieho prostredia. Tie pokožku zbytočne zaťažujú a oslabujú. Ozdravme ju a príjemne osviežme! Dá sa to dosiahnuť len tými najlepšími tipmi na domáce výživné masky!

Pred letom je vhodné podporiť ju napríklad zmesou avokáda a pár kvapiek olivového oleja. Avokádo je zdrojom zdravých a plnohodnotných tukov. Pokožka bude zdravšia, čistejšia a dostatočne spevnená. Ďalším tipom je aj zmes tvarohu a ovsených vločiek. Pokožku tak hĺbkovo hydratujete a osviežite.

Na slnku opatrne, výživne a hydratačne!

Po dôkladnom peelingu nevystavujte svoje telo na slnku viac než po dobu 10 – 15 minút. Väčšiu záťaž UV žiarenia pokožka jednoducho nezvládne. Len ak by ste absolvovali dovolenku na slnkom zaliatych plážach aspoň trikrát do roka! V opačnom prípade naneste na pokožku tenšiu vrstvu samoopaľovacieho krému.

Ten ju dostatočne vyživí a posilní pred pôsobením slnka. Na slnku dopĺňajte tekutiny, pokožku ošetrujte po celom tele. Nielen tvár, ale aj dekolt, plecia, ramená… Až po členky! Nezabúdajte ani na citlivosť očí, chodidiel a pokožky vlasov. Vo večerných hodinách si doprajte starostlivosť o telo výživnými antioxidačnými sérami po opaľovaní. Pokožka potrebuje zrelaxovať a dokonale sa pripraviť na ďalšiu letnú záťaž…

Foto: pixabay.com