Chudnutie a fitness

Škorica nielen ako vianočný fenomén

skoricaV lete chudneme v rytme zumby, spoznávame detoxikačné účinky šťavnatých melónov a ani v bazéne sa nepohybujeme len ako mĺkve veľryby. Ak nám počasie praje, skúšame, čo s naším telom dokáže bicykel, kolobežka alebo obyčajné cvičky. Na začiatku jesene sa najprv vyhovárame na nepriaznivé poveternostné podmienky, no ak sa koncom októbra lepšie prizrieme do zrkadla, rozhodne v ňom bohyňu krásy nespatríme.

Čím to asi bude? Dôvodom našich neforemných postáv je predovšetkým nepravidelnosť v stravovaní a novodobý tréningový plán päť brušákov a dosť! Samozrejme, že takto sa prejavuje len neúcta k vlastnému telu, no predpokladáme, že väčšina z vás už osemnásť mala, teda nedovolíme si vychovávať!

Omamná sila škorice
Škoricový závan v našich kuchyniach prezrádza, že obdobie chrípok, angín a upchatého nosa sa opäť začalo. Škoricový čaj s medom je taktiež neodmysliteľnou súčasťou Vianoc, no existuje omnoho viac pôžitkov, ktoré škorica so sebou prináša. Ak ste si už osvojili pravidelnú konzumáciu ľanových či slnečnicových semienok, alebo sa do vášho ranného rituálu zapísala zriedená citrónová šťava ako účinná detoxikačná kúra, tak je najvyšší čas svoj diétny plán inovovať!

Silné antibakteriálne účinky škorice sú práve tým, čo podporuje zdravý tráviaci trakt, udržiava v norme hladinu cholesterolu v krvi a odbúrava toxíny z nášho tela. Práve počas chladnej jesene a tuhej zimy, keď si častejšie pochutnávame na tučných jedlách, nie je na škodu zaradiť do stravy aj za štipku škorice. Škoricové koláče z bielej múky nám k štíhlym krivkám rozhodne nedopomôžu, no čaj s medom a škoricou nalačno je absolútnym balzamom pre naše telo.

Škorica – bojovníčka proti celulitíde!
Aj počas sychravých jesenných dní možno efektívne zaútočiť na všetky tukové vankúšiky. Pritom nemusíte byť ani partnerkou vplyvného pána podnikateľa, popravde fitness centrá stoja oveľa menej než jedna dámska jazda v obchodných domoch. No my sme stále o krok vpred, a preto vám ponúkame recept na účinnú zoštíhľujúcu kúru za pár drobných! Ak vás trápi celulitída, oblé brucho alebo plnšie stehná, aplikujte na ne zmes medu, mlieka, olivového oleja a, samozrejme, aj škorice. Prikryte tieto problematické partie potravinovou fóliou, zostaňte v teple a v takomto senzačnom overale relaxujte aspoň dvadsať minút. Voňavý, zdravý a anticelulitídny, presne takým výnimočným je škoricový zábal!

Foto: pixmac.sk, Jody Foo – flickr