Naše zdravie

Začnite deň s výdatnými raňajkami

Prinášame vám zaručený tip, ako perfektne odštartovať ráno. Bez stresu, zhonu a pri výdatných raňajkách. Ovsené vločky zažili svoj veľký boom. Vtedy ich miloval takmer každý a boli zdrojom kvalitnej a dlhodobej energie pre ľudský organizmus. Potom prišli na rad rôzne špekulácie a ovsené vločky odrazu začali strácať na svojej kvalite. Ony samy nič nestrácali. Sú naďalej zdravé a prospešné. Rozdiel je len v tom, s akými surovinami ich pri príprave pokrmov kombinujeme.

Ak ovsené vločky zaraďujete do svojich jedálničkov, podporujete tým správne stravovacie návyky. Tie by ste v domácnosti mali len a len upevňovať. Niet predsa na skvelý a výdatný štart do nového dňa. Zdravé raňajky s dostatočnou energickou zásobou vám počas dňa nedovolia zaspať nad žiadnou z vašich povinností. Ovsené vločky sa odporúča pridávať do pokrmov aj tým najmenších. Samozrejme, vo vhodnej úprave a v kombinácii s ľahko stráviteľnými jedlami.

Ovsené vločky sa často spájajú s rôznymi redukčnými diétami a účinnými surovinami pre priaznivý dopad na náš tráviaci trakt. Sú bohatým zdrojom vlákniny a polysacharidov. Vláknina teda podporuje zdravé trávenie a polysacharidy sú zdrojom energie. Ovsené vločky tak predlžujú pocit nasýtenia. Neobsahujú veľký podiel cukru, majú nízky glykemický index. Ide o cukry, ktoré telo priamo využíva na rôzne biochemické procesy. Takéto cukry sa neukladajú do zásoby.

Ovsené vločky na niekoľko spôsobov

Stále však platí, že jedným tanierom ovsených vločiek sa nadmernej hmotnosti nezbavíte. Zdravé raňajky vás majú správne motivovať, pôsobiť ako istý hnací motor pre váš vlastný záujem o zdravý životný štýl. Sú výdatným zdrojom rastlinných bielkovín, ktoré podporujú rast a spevnenie svalstva. To však tiež treba kombinovať s vhodným cvičením. Ovsené vločky pri príprave zdravých raňajok zväčša servírujeme s jogurtom alebo čerstvým ovocím. Zdravé a rovnako účinné sú aj s acidofilným mliekom alebo tvarohovo-banánovou zmesou. Dobrú chuť k raňajkám!

Foto: pixabay.com